jueves, 17 de febrero de 2011

Ardo baten defektuak

·         Ardo garratza edo zitrikoak baztertzen dute, eta ardo txarra kontsideratuta dago.
·         Ardo baten azidotasunak bi faktoretatik eraginda dago:
1)      Mahatsaren ardoa gertatzeko uneari heldutasunik eza. Detektatzen da zapore baten barrena tatareagatik  (garratza). Akats honek botila zahartzea uztean erremediatu ahal du.
2)      Azidotasun eraginak ardogintza txar bat ez du erremediatu ahal, eta detektatzen da gustu bat ozpinari (azken finean ardo akastunen mota hori ematen dion erabilera den).
·         Ardo bat pasatua dagenean bere  kolorean nabaritzen da.
·         Ardo gorriek nausabundo usain bat sortzen duten aldi batean , botilaren zorabioaren aldi deitu, denbora benetako lehenaldia desagertzen den (astea edo hilabeteak).
·         Ardoa aurkeztu ahal duen azken akatsa, kortxo txarretan sortzen da, hauek edariaren zaporea degeneratzen duten leku.

No hay comentarios:

Publicar un comentario