Bi mota ezagutzen dira:
· Esku mahats –bilketa: Prozesu hau erabiltzen da kalitate ardoa eta txinpartatsua egiteko. Mahatsak aukeratu egin behar dira kalitate gehiago edukitzeko eta horrek ezinbestean handitu ekoizpen kostuak.Modu honetan zailagoa da nekazariarentzat , berak egon behar da eguzkia ateratzen den momentutik ezkutatzen den momentura altxatzen eta jaisten , mahatsa artzen eta traktorera eramaten .Lanpostu gogorren bat da.
· Mekanikoa: Mekanikoa esku mahats-bilketa baino merkeagoa da. Mota hau egiteko landare-sarean egiten da .Oso zaila da persona onak aurkitzea mota hau praktikan jartzeko.
Mahatsak artzerako orduan ona da bustita ez egotea.Oso txarra da lastapekarako, bere kalitatea galtzen duelako.Gero ere esaten da oso txarra dela mahatsak eguneko ordu berotsuenetan artzea zeren eta hartzidura as daiteke eta orduan ardo txarra izango leike.
Oso ondo idatzita dago, eta ragzkiak oso onak dira. Asko gustatu zait.
ResponderEliminarAyyyyyy, "pillina", nola guztatzen zaizun mahtzatik ateratzen dena, eh??????
ResponderEliminarjaja
Ondo dago eginda, eta interezgarria da.
veronica oso idei ona izan duzu baina ipini argazkiak mahats motan baina oso ondo dago :P
ResponderEliminarveronica oso ondo egin duzu baina Andrearekin nago mahats moten argazki geiago atera behar duzu.
ResponderEliminarAndrea eta Jonekin ados gaude, argazki gehiago jarri behar duzula uste dugu.
ResponderEliminarGaia interesgarria da :)
oso ondo dago baina informazio guztiarekin bideoak ondo geratuko litezke.
ResponderEliminar