Mahats –bilketa ;izena esaten duen bezala mahatsak biltzea da. Prozesu hau hegoaldean izaten da otsailan eta apirilaren inguruan ,baina gure hemisferioan mahatsak biltzen ditugu uztailaren eta urriaren inguruan.Prozesu hau amaitzen da zuk nahi duzun momentuan,hau da, mahatsaren aleak bere azukrea eta azidoa onena artzen dutenean eta mahatsak gradu ona artzen duenean. Parametro hori da normalean taula mahats bitarte balioa, erabilitako Viner beharrezkoa da beste parametroa noiz uzta ordu da erabakitzeko kontuan hartu behar ekoizteko mahatsaren kasuan.Hau izan behar da:
· Eguraldia: latitude handiagoa, mahatsaren heldutasuna geroagoa izaten da.
· Ekoizpen-area:Hegoaldeko mahatsak heldutasuna artzen dute Iparraldeko mahatsak baino,altitudea handitzean mahatsak heldutasuna artzen dute lehenago.
· Mahats - mota:Mahats zuriak heldutasuna artzen dute lehenago mahats beltzekin konparatuz.
· Nahi duzun ardoa lortzea, osagai batzuen mailaren arabera zehazten dira,adibidez:
o Azukrea:Azukre kantitate gehiago ardoan botatzen badugu ardoaren alkohol-hartzidura handitzen da; azukre kantitatea ezin bestekoa da hartzidura hasteko.
o Azido: substantzia azido beharrezkoak dira bi bakterio-gaixotasuna eta ardoaren kontserbazio ondorengo eragiten duten ugaritzea saihesteko.
o konposatu aromatikoak: mahatsaren heltzeko zehar egin daiteke, ardoaren ezaugarri funtzionalak zehaztea lagunduz.
Oso ondo dago, gauza hau oso artelan polita delako
ResponderEliminaroso ondo dago zure bloga nik ez dakidalako ezer ez honetaz eta honetaz ikasteko balio du eta asko gustatu zait argazki asko daudelako.
ResponderEliminarZure bloga asko landu duzu. Informazioa oso ondo azalduta dago.
ResponderEliminarOndo dago, Informazio asko du eta klaseko lanak edo exposizioak egiteko balio du. Informazioa hemendik atera ahal da
ResponderEliminar